Hoe maak je ronde houten plantenbakken

April 21

Ronde plantenbakken zijn minder moeilijk dan ze kijken zodra u het probleem van het maken van de draagstokken spleet. De eerste truc is het gebruik van een groot aantal verticale staven; technisch maakt dit een meervoudig veelhoek, maar het ziet er ronde. De tweede truc is om de hoek van de randen van de draagstokken dus de binnenkant breedte is iets minder dan de buiten breedte; Dit maakt hen kont samen om te vormen van de cirkel. De juiste rand hoek verschilt met het aantal draagstokken. Met behulp van 24 draagstokken, kunt u een 19-inch diameter, 15-inch hoge planter.

Instructies

1 de ceder planken in draagstokken 15 inch lange gesneden, waardoor 24 staven in totaal.

2 een 7,5 graden schuine kant langs beide zijden van elke staafkerk, naar binnen aan zodat elke staafkerk iets wig-vormige wordt plaatsen Met behulp van de tabel saw, tilt het hoofd 7,5 graden en de draagstokken doorlopen flat. De breedte van de ene kant blijft ongewijzigd, anderzijds wordt iets kleiner. Een alternatieve methode is om zelfs de draagstokken met een beetje ondiep Afschuining router.

3 optioneel: gebruik van een router, een 1/4-inch afgeronde zetten een van de randen van elke staafkerk, en zelfs uit een 1/4-inch kom aan de andere kant. (Dit vermindert de staafkerk grootte tot 2 1/4 inch breed, waardoor de uiteindelijke planter een 18-inch diameter.)

4 cut "slots" op de buiten (groter in breedte) gezichten voor de metalen straps. U moet twee sleuven 9/16 inch breed door 1/8 inch diep, gelegen 2 inch van elk uiteinde. Stel het dado mes en alle de draagstokken doorlopen de tabel saw, spiegelen ze rond voor de tweede slot. U kunt ook gebruiken een rebating beetje op uw router. Knippen een soortgelijke sleuf aan de binnenkant gezichten voor de bodem van bestuur om in te zitten. Zet het 1 inch vanaf de onderkant, en 1/8 inch diep.

5 Controleer uw werk na het maken van een paar draagstokken! Ze in elkaar passen en vervolgens hen opstaan op het bord van de bodem en controleren als de diameter van de afgewerkte planter goed is. Controleer zal de Straps en onder bestuur passen in de sleuven. Zand van de bovenrand van de draagstokken. Desgewenst kunt u de toppen te helpen water weggelopen completeren.

1 alle de draagstokken rechtop staan en controleren dat ze goed in elkaar passen. Fix om te houden ze rechtop tijdelijk, een stropdas-down riem of touw om hen heen. Meten van de binnenkant diameter van de planter. Met behulp van de puzzel, snijd de onderkant van bestuur in een cirkel ¼ inch breder dan uw binnen diameter meting. Dit moet 17 3/4 inch voor de standaard versie, 16 3/4 duim als je deed bullnoses. Boorgaten drie ½ inch om waterafvoer mogelijk te maken.

2 de draagstokken samen te lijmen is optioneel als u een afgeronde is gerouteerd. Als lijmen, houtlijm toepassen op de randen van elke staafkerk; u moet werken vrij snel om te voorkomen dat de lijm uitdrogen. Monteren van de draagstokken rond de onderkant Raad, ervoor te zorgen dat het past in de binnenkant sleuf. Klem hen samen opnieuw. Als u een brad Spijkermaker hebben, zet een brad via elke staafkerk in de bodem van bestuur, met behulp van 1 - of 1 1/4-inch verzinknagels.

3 Installeer de metalen straps. Als met behulp van een pistool Straps, installeren voordat de lijm sets en het zal fungeren als een klem terwijl de lijm wordt ingesteld. Als u zijn vervangen door loodgieter van tape, gebruiken de tie-down om klem de stukken die samen voor 30 minuten, terwijl de lijm ingesteld vóór de vaststelling van de metal band in plaats met houtschroeven door de geponste gaatjes.

4 polyurethaan of andere exterieur hout beveiliging toepassen.


Gerelateerde artikelen