Houtsoorten gebruikt voor het breken van planken in Karate

November 19

Houtsoorten gebruikt voor het breken van planken in Karate

Het woord "karate" en veel mensen krijgen een onmiddellijke mentale beeld van een gordel figuur breken een stapel van houten planken met een blote hand. Breken van planken is een karate-techniek die Behendigheid, opleiding en het juiste soort hout vereist, als niet alle bossen even voor deze praktijk geschikt zijn. Kijk voor vrij lichtgewicht en gerookte bossen met een grof, rechte graan en een gebrek aan knopen of scheeftrekken. "Green" hout, die niet heeft gezien tijd om te drogen, is flexibeler en resistent tegen breuk dan "genezen" of droog hout.

Paulownia hout

Paulownia, een snel groeiende bloeiende boom, is niet alleen aantrekkelijk in de tuin, maar is ook een goede keuze voor beginner karate breken planken. Boards gemaakt van paulownia zijn zeer licht en netjes breken en gemakkelijk wanneer kracht correct wordt toegepast.

Grenen hout

Pine is een klassieke houten keuze voor karate breken van planken. Een lichtgewicht hout, pine heeft een schone graan en een neiging tot droogte--beide factoren die dit hout een natuurlijke keuze maken. Pine boards zijn doorgaans sterker dan paulownia hout en zijn goede praktijken of prestaties boards.

Ash hout

As wordt af en toe gebruikt, zoals de rechte graan het gemakkelijk maakt te snijden schone kamers. Maar de andere kenmerken omvatten hoge sterkte en sommige elasticiteit, as kan worden moeilijker voor de beginner of tussenliggende student te breken netjes. Zeer droge as borden moeten alleen worden gebruikt voor het breken van doeleinden.

Woods niet te gebruiken

Oak, cedar en andere zwaardere bossen zijn ook sterke of te broos om te worden gebruikt voor het breken van planken. Broze bossen zal verbrijzelen of niet breken netjes, verhoging van het potentieel voor splinters en andere gevaren. Deeltje boards of samengestelde bossen worden ook niet aanbevolen.


Gerelateerde artikelen