Mahonie afwerking technieken

December 21

Mahonie afwerking technieken

Mahonie is een zeer gemeenschappelijk hardhout gebruikt in meubels maken en trim timmerwerk. Het wordt meestal geassocieerd met ofwel de dieprode kleur van Engels mahonie of het donker, bijna koffie kleur van Indiase mahonie uit Azië. Mahonie meestal duurt vlek goed en is een gemakkelijk hout om mee te werken.

Prep

Schuur het oppervlak glad met meerdere passes, elk met een achtereenvolgens fijnere gruis van schuurpapier. Bijvoorbeeld, is een eerste pass gemaakt met 120 grit, de tweede met 150 en de derde met 220. Voor veneers geven slechts één met de fijnste korrel. Gebruik een tack doek om de stof te verwijderen. Glans een licht langs het gezicht van het hout. Als open poriën zichtbaar zijn, dat is vaak het geval met de Hondurese mahonie, een jas voor graan filler met een kunststof puttees mes toepassen op het gehele oppervlak. De overtollige vuller met een plastic scrubber buff en zand het stuk weer voor een glad oppervlak.

Vlek

Kies de kleur van de vlek die u verkiest. Beide water - of olie-gebaseerde vlekken zal werken. Veel fabrikanten maken verschillende keuzes van kleur specifiek voor mahonie. Ze zijn getint ter aanvulling van het hout natuurlijke tonen, en een van hen zal prima werken. Maak uw keuze op basis van de omliggende houtbewerking en uw persoonlijke voorkeur. Meng uw vlek goed en toe te passen met een boete-borstel, met lange lijnen in overeenstemming met het hout graan. De overtollige vlek vegen met een schone, pluisvrije doek. Raadpleeg de etiket instructies voor verdere details en volg de aanbevelingen voor de beste resultaten. Toestaan dat de vlek te zitten 's nachts voor de goede genezing.

Vernis

Als u wilt maken een duidelijk afdichting vacht bovenop uw vlek, zal verschillende lagen vernis nodig zijn. Vernis komt in zowel olie en water baseert. Kies degene die overeenkomt met de vlek die u hebt geselecteerd, olie-voor-olie, water voor water, voor de beste resultaten. Meng, vernis niet doen schudden. Schudden oorzaken bubbels die in de afwerking eindigen kunnen. Het toepassen van vernis met een boete-borstel. Altijd houden de borstel goed geladen in de bodem van het varkenshaar, derde en borstel langzaam en vloeiend in overeenstemming met de korrel, overlappende lijnen iets. De label-aanbevolen droogtijd tussen jassen, en het gebruik staan Schuurlinnen als u kiest voor zand tussen jassen. Veeg schoon schuren stof weg met een tack doek. Toepassing ten minste twee lagen vernis.

Wax

Wax is de sleutel tot een duurzame glans rijke en wordt toegepast via goed uitgeharde lak met een schone, pluisvrije doek. Temperen de doek en wrijf het in een cirkelvormige beweging in de bovenkant van de wax totdat de richtsnoeren is verzadigd. De was van toepassing op de mahonie met een brede cirkelbeweging in overlappende cirkels. Breng een laagje op het gehele oppervlak. Toestaan dat de wax te drogen tot een wazige afwerking. Buff het af met een schone doek in een cirkelvormige beweging. Toepassing extra jassen indien gewenst om te verdiepen de glans.


Gerelateerde artikelen