How to get rid van lisdodde

June 4

Lisdodde is vaste plantensoorten die als niet-gecontroleerde snel de omringende tuin vijvers struiken en andere kleine waterlichamen inhalen kan. De invasieve plant zal snel andere planten, vervolgens doden of verzwakken ze overschaduwen. Verwijdering van deze plant zal vereisen handmatige verwijdering van de stengel, alsmede het gebruik van een krachtige glyfosaat gebaseerde herbicide om alle resten van de plant.

Instructies

1 identificeren de Lisdodde plant. De meeste van deze planten zal worden gevestigd langs de kusten van ondiepe waterlichamen. De plant groeit gewoonlijk tussen 2 en 5 voet zich lang. De stengels van de Lisdodde plant zijn lang, dun en driehoekige in vorm. De zaden van de plant zal worden gevestigd op het puntje van de plant, omringd door kleine clusters van bruin bloemen.

2 gesneden de lisdodde als dicht bij de lijn van water mogelijk. Met een paar van tuinieren schaar, afgesneden van de plant op de waterlijn. Zorg ervoor dat beschermende tuinieren handschoenen dragen tijdens het verwijderingsproces. Probeer te verwijderen zo veel als het wortelsysteem door te trekken op de stomp. Maak je geen zorgen als u niet in staat zijn om het root systeem in zijn geheel, voor het herbicide zal de klus.

3 gebruik een breedspectrum, glyfosaat gebaseerd herbicide. Gebruik geen andere commerciƫle herbiciden, als ze kunnen potentieel het water vervuilen en doden van naburige planten en dieren in het wild. Herbiciden die gebruik maken van glyfosaat wordt gebonden aan het slib voordat ze biologisch afbreekbaar. Hierdoor is het een haalbare- en milieuvriendelijke - manier van doden Lisdodde. Volg de aanwijzingen op het herbicide voor het volledig verwijderen van de Lisdodde plant. De meeste vergt de toepassing van het herbicide in dagelijkse of wekelijkse stappen.


Gerelateerde artikelen