Problemen met de auto van VW

April 21

Problemen met de auto van VW

VW prestatiestatus ruwe een inactief

Een slechte bougie in de motor zou leiden tot de auto naar idle ongeveer maar nog steeds in staat stellen het uit te voeren. VWs hebben de neiging te hebben zeer hoge cilinder compressies, zodat hun bougies zeer belangrijk zijn en vaak mislukken. Omdat ze goedkoop zijn, is het het beste te gaan en ze te vervangen. Als het helpt niet, hebt u ten minste verhinderd het steeds een probleem in de nabije toekomst. Andere mogelijkheden zijn de koelvloeistof temperatuur sensor en de zuurstofsensor gelegen vlak bij de voorkant van de motor. Als de koelvloeistof temperatuur sensor defect is stuurt het onregelmatige metingen naar de massa Air Flow Sensor, die leiden de auto tot zou te nemen te veel of te weinig lucht. Een defecte zuurstofsensor zou leiden tot een soortgelijk probleem. Vervanging van beide onderdelen kost dicht bij £9 en 20 minuten van uw tijd, alsmede een socket moersleutel. De auto moet soepel daarna uitgevoerd.

VW oververhit gemakkelijk

De meeste VW auto's hebben problemen met hun waterpompen. Dit is omdat de interne waaier, die een fan die water door het koelsysteem is beweegt, is gemaakt van plastic en na slechts 35.000 mijl van het rijden weg zal dragen. Zoek de waterpomp naast de motor; het ziet er als twee taart platen set mond tot mond. Aan de kant zal worden een kleine weep gat. Zodra de waterpomp is slecht gegaan, zal water beginnen te druppelen van dit gat. Dat zal je vertellen dat het is tijd om het te vervangen. Als de waterpomp is werkt, opent u uw radiator zodra het afgekoeld genoeg om veilig raken. Controleer de textuur van de inhoud. Als ze goopy of olieachtige, is uw hoofd pakking breaking of gebroken. De hoofd pakking scheidt uw koelvloeistof van uw motorolie. Mix van de twee systemen moeten uw motor moet worden gespoeld van alle olie en het gehele koelsysteem moet worden vervangen. Houd er rekening mee dat dit uiterst zeldzaam in VWs is, maar het nog steeds gebeurt.

VW sterft tijdens het rijden

Als de VW tijdens het rijden sterft is een resultaat van een tandriem breuk of een lek boost. Als u versneld beweegt zich wanneer de VW sterft, dan is het meer waarschijnlijk de tandriem. Als je bent gewoon aan de gang om wanneer de motor sterft, is het een boost lek. Om te controleren voor de tandriem, open de motorkap van de auto en spiegelen op de cover tandriem. Probeer om de versnelling van de motor. Als, wanneer aangezwengeld, de nokkenas naast de timing versnelling zal niet toegeven, vervolgens de tandriem tussen de twee heeft gebroken en moet worden vervangen door een monteur. Een boost lek probleem is een lek in de brandstof/lucht mengsel lijnen zodra het heeft verlaten de turbocompressor. Als uw VW-model niet een turbolader heeft dan is de tandriem uw enige mogelijke antwoord. Een of meer kleine lekken kunnen uw motor tot de dood, bloeden al sinds de brandstof is atomised kunt u een lijn van brandstof druipend van uw auto's onderstel eigenlijk niet zou zien. Als, nadat uw auto heeft gezeten voor een paar uur, het nog steeds sterk van benzine ruikt, dan u waarschijnlijk hebben een impuls lek en zal moeten bij te brengen een winkel om uw boost lijnen keek.


Gerelateerde artikelen