Soorten soldeer

April 25

Soorten soldeer

Soldeer verenigt twee metalen stukken of draden, of draden aan componenten in de elektronica. Een soldeer pistool of fakkel verwarmt de metalen stukken en smelt de zachtere soldeer tegen hen; Deze fuse wanneer het soldeer koelt. Beschikbare soorten soldeer vallen in twee algemene typen: harde en zachte soldeer. Soldeer is ingedeeld in meters of diktes; 22-gauge soldeer wordt gebruikt voor elektronica. Kleinere-gauge soldeer zijn dikker dan hoger-gauge soldeer.

Gouden soldeer

Harde soldeer, die meestal op basis van koper, smelten bij hogere temperaturen dan andere soldeer. Wanneer gebruik van een mengsel van soldeer typen, altijd beginnen met de moeilijkste soldeer en werken tot het zachtste soldeer, om te voorkomen dat uw gesoldeerd gezamenlijke later smelten. Sieraden makers gebruik maken van harde soldeer, mengen van koper met goud of zilver en het vereisen van fakkels te smelten van het soldeer. Mengen van de edele metalen met koperen verlaagt de smelttemperatuur van het soldeer. Juweliers naam deze soldeer volgens de hoeveelheid koper toegevoegd aan de zilver of goud. "Acht" soldeer heeft een ratio van zeven delen zilver naar enerzijds koper. Juweliers ook gebruiken soldeer van zes, vier en drie. In juwelen maken, is de kleur van de soldeer net zo belangrijk als de kracht van het soldeer materiaal; Juweliers aanpassen de hoeveelheid goud of zilver aan de kleur van het stuk wordt vervaardigd.

Zilveren soldeer

Goud en platina stukken in het algemeen vereisen goud en platina soldeer, respectievelijk, maar vele andere metalen, zoals koper, nikkel, staal en zilver accepteert een zilveren soldeer. Zilveren soldeer is afhankelijk van de smelttemperatuur; Deze omvatten, van de hoogste smeltpunt tot het laagste, glazuur soldeer en harde, medium, eenvoudig en extra gemakkelijk rangen. Emailleren soldeer smelt bij 1,217C--alleen 65.6 graden minder dan het zilver zelf. De andere soldeer smelten bij geleidelijk lagere temperaturen; hard soldeer smelt bij 773C, middellange soldeer bij 747C en gemakkelijk soldeer bij 711C. Deskundige juweliers aanbevelen weg lager-smelten soldeer, om te voorkomen dat het stuk uit elkaar te vallen tijdens de reparatie te blijven.

Core soldeer

Soldeer hebben vaak een innerlijke kern van een ander materiaal gemaakt. Deze omvatten flux kernen; Flux is een materiaal dat helpt uw soldeer meer eenvoudig en netjes stromen in de poriƫn in het metaal. Colofonium wordt soms toegevoegd aan een kern, de soldeer om elkaar te houden totdat het smeltpunt is bereikt. Voor metalen die moeilijk te bond, zuur-core soldeer help de soldeer bijten in het metaal. Deze soorten soldeer zijn gesmolten met een soldeerbout in plaats van een fakkel.

Leiden Versus loodvrij

De soldeer met de laagste smeltpunten bevatten lood; ze zijn mengsels van lood en tin in verschillende verhoudingen. Met deze soldeer geeft het eerste nummer in de naam het percentage van tin; de tweede is het percentage van lood. De meest voorkomende types zijn 60/40, 63/37 en 50-50; 60/40 en 63/37 worden gebruikt in de elektronica, terwijl 50-50 wordt gebruikt voor sanitair. Het gebruik van lood, een giftige stof, in soldeer is afgebouwd in Europa en China. Loodvrij soldeer vervangen meestal de leiding met tin; koper, zilver en antimoon kunnen ook worden gebruikt. Cadmium is een andere giftige soldeer component, meestal gemengd met zilver of zink. Zink-aluminium en zink-tin soldeer voor het solderen aluminium gebruiken


Gerelateerde artikelen