Japanse haak ambachten

April 21

Japanse haak ambachten

Haak is een populaire ambacht over de hele wereld, maar Japanse hobbyisten met name hebben besteed veel aandacht aan de ontwikkeling van de kunst van de haak. Vaak, zijn Japanse haak boeken geschreven met gemakkelijk te lezen grafieken en instructies, waardoor ze toegankelijk zijn voor mensen die de taal niet kennen. Projecten vallen onder veel verschillende categorieën en niveaus, variërend van de bekende praktijk van haakwerk aan het stuk speelgoed aan een relatief nieuwe hybride waarin zowel Haakvideo en tatting ervaring.

Amigurumi

Amigurumi is waarschijnlijk de meest bekende Japanse ambacht bereikt met een haaknaald. Een combinatie van de woorden "ami" (netto of breien) en "nuigurumi" (gevulde speelgoed), amigurumi is geworteld in Japan de kawaii--- of "schattig"---Cultuur: over het algemeen de poppen of speelgoed gemaakt in deze stijl zijn klein en schattig in sommige mode, vaak met een onevenredig groot hoofd. Deze speelgoed liberale gebruik maken van de single haak steek, in plaats van vele soorten steken zoals in andere projecten. Delen van het lichaam zijn gemaakt met behulp van deze techniek en sloot zich aan bij na elk stuk is gevuld met polyester opvulling.

Cro-Tatting

Cro-tatting is een relatief nieuwe kunstvorm, traditionele tatting methoden combineren met gehaakte tools. In traditionele tatting, worden shuttles gebruikt; naald tatting maakt gebruik van een dikke naald in plaats van een shuttle en cro-tatting vervangt dat naald door een haaknaald. U kunt met cro-tatting delicaat noordertoren of fancy decoratie die je niet zou kunnen maken met slechts één tatting methode. Hoewel niet een uitsluitend Japanse tijdverdrijf is het een populaire crafting keuze er. Nieuwkomers op de ambachtelijke activiteit overwegen vaak cro-tat te zijn een beetje moeilijker dan leren beide Haakvideo of tatting omdat het gebruik maakt van technieken van beide methoden. Japan biedt patronen en boeken, de kunst van cro-tatting onderwijzen, maar de complexiteit achter de kunstvorm bemoeilijken leren technieken in een vreemde taal.

Haak Trim

Bijsnijden van de randen van kleding of andere stof met haaknld is een populaire ambacht in Japan te geven truien, blouses en jassen een meer vrouwelijke uiterlijk. Gehaakte en gebreide kleding genoten van een sterke stijging in populariteit in het midden van de jaren 1990 in Japan, toen de jeugdcultuur begon te experimenteren met verschillende materialen; deze experimenten leidde tot een trend die kralen in trim werk integreert, haak ze rechtstreeks in de geweven trim in plaats van naaien hen op na het feit. Kant is vaak het middel bij uitstek voor dit soort projecten, maar het is niet ongewoon om katoen of linnen haak draad te gebruiken. Vanwege het gemak in het lezen van aanwijzingen voor dit soort projecten, zijn internationale crafters geweest kundig voor Japanse trim patronen gebruiken zonder de schriftelijke Japanse taal volledig te begrijpen.


Gerelateerde artikelen