Maasai kraal ambachten

November 16

De cultuur van de Maasai is een van de gemakkelijkst erkende Afrikaanse culturen, geïdentificeerd door de heldere beaded ornamenten die ze dragen. Armbanden, kettingen en hoofdtooien zijn gemeenschappelijk toerusting van de Masaï. Hoewel moderne handel in glas en andere kralen veranderd het uiterlijk van deze traditionele accessoires, de parels hebben een diepe historische betekenis aan de cultuur. Het creëren van Maasai kraal ambachten is een kans om te leren over de rijke historie en tradities van de cultuur.

Geschiedenis

Historisch, werden de parels gevormd uit zaden, skins, metaal, bot, kalebassen en andere beschikbare materialen. De kralen kreeg in speciale plechtigheden, zoals bij Engagements SEO opdrachten,, rites de passage en na succesvolle jaagt. Een van de meest herkenbare Maasai creaties is de traditionele bruiloft ketting die jonge bruiden dragen. Het is vervaardigd uit zeer kleine parels op dunne strengen gelaagde naast elkaar, totdat de ketting verscheidene duim dik is.

Kleuren

Kleur speelt een belangrijke rol in Maasai kralen. Veel van de symboliek omringt de koe, omdat de Masaï beschouw het als een heilig dier. Rood, de kleur van de koe bloed dat ze drinken, symboliseert moed en eenheid. Blauw symboliseert de hemel, die water de koeien voorziet. Green vertegenwoordigt het land die voedsel voor de koeien biedt. Geel Hiermee geeft u de kleur van de zon. Wit, de kleur van de melk, vertegenwoordigt zuiverheid en gezondheid. Oranje, de kleur van de kalebassen in welke melk wordt geserveerd, symbool van gastvrijheid.

Maken van kralen voor ambachten

Er zijn talloze soorten kralen en manieren om ze te maken. Een eenvoudig type van parel kan echter worden gemaakt door het kneden van acht segmenten van wit brood (met korsten verwijderd) met een half kopje witte craft lijm en drie druppels citroensap. Nadat de ingrediënten hand-gemengde zijn zal zij een bal die kan worden gemengd met een kleine hoeveelheid verf voor kleur vormen. De klei kan vervolgens worden gerold of klopte plat op een bloem-afgestoft oppervlak. De kralen kunnen vervolgens worden gevormd. De klei moet vervolgens worden overgelaten om te drogen voor twee uur, wanneer een gat kan worden gemaakt in elke parel met een draad of tandenstoker. De kralen moeten afwerking drogen vóór gebruik.

Maasai kettingen

Maasai bruiloft kettingen zijn meestal gemaakt van kleine kralen uitgelijnd in meerdere lagen. De ketting, wanneer u klaar bent, is vaak biblike en grote. De kralen worden doorgaans gerangschikt in driehoekige patronen. Lange reeksen van kralen bengelen vaak naar beneden. Kinderen kunnen imitatie kettingen maken door een nek-en kleinbedrijf gat in het centrum van een grote papier plaat knippen en lijmen kralen naar de rest van de plaat.


Gerelateerde artikelen